Írországi kaland

Szia! Örülök, hogy megtaláltál! Itt elolvashatod kalandjaimat és gondolataimat. Képet kaphatsz arról, hogy mit is jelent elhagyni otthonod és elindulni az ismeretlenbe, egy szebb jövő reményében. "Follow your dreams, because you wouldn't want it so bad if you couldn't have it. The Universe gives you those dreams, because you can have them. If you're willing to work for it you can have anything you want. Nothing is impossible... That's how I see it." Michael Flatley

csütörtök, szeptember 01, 2005

A napló születése

Itthon vagyok. Munka nélkül néhány hónapja. Kerestem én állást, de ha szóba is álltak velem csak minimálbért ajánlottak. Attól tartok 70000-ből nem tudok megélni, és nem akarok egy életúnt, goromba szürke egér lenni, aki beletörődött a nyomorúságos sorsába. Kitaláltam, hogy szerencsét próbálok Írországban. Egy kedves ismerősömtől kaptam egy írországi állásközvetítő email címét és jelentkeztem. Ez úgy kb 2-3 hete volt. Hetenként küldök az ügyintézőnek kedves bár sürgető levelet de egyenlőre semmi. Figyelmeztetett az ismerős, hogy nem lehet tudni mikor jelentkeznek, de biztos, hogy fognak és jó helyet szereznek. Eddig még mindenkinek bejött a dolog, akinek csak ajánlotta. Csak hát nehéz lóvé nélkül itthon ücsörögni és várni a sültgalambot. Egyik pillanatban kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz velem, híd alá kerülök-e vagy ismét sikerül kikecmeregnem a gödörből, a másikban meg izgatottan bújom az írországi utikönyveket.
Most, hogy itthon vagyok 24/7, a neten lógok egész nap. Informálódom, a fórumokat olvasgatom, főként az Írországról szólókat, hogy minnél többet tudjak az országról, a kultúrájukról és minnél kevesebb meglepetés érjen. Pláne így, hogy mindennel egyedül kell megbirkóznom. Rábukkantam egy honfitársnőm hasonló blogjára, ami ihletet adott egy saját indításához. Legalább kibeszélem magam és még az időmet is elcsapom.
Egy szónak is száz a vége a kalandom még nem kezdődött el, de szokták mondani, hogy türelem LÓHERÉT teremt! :o))
Egy kis ír csemege:
"Szakíts időt a munkára,
ez a siker ára.
Szakíts időt a gondolkodásra,
ez az erő forrása.
Szakíts időt a játékra,
ez a fiatalság titka.
Szakíts időt az olvasásra,
ez a bölcsesség alapja.
Szakíts időt a kedvességre,
az a boldogság kapuja.
Szakíts időt az álmodozásra,
ez az út vezet a csillagokhoz.
Szakíts időt a szerelemre,
ez az igazi öröm az életben.
Szakíts időt a vidámságra,
ez a lélek zenéje."